Eerste Bericht op onze blog
29 februari 2024
De Visie van Equum Mundi: Voedingspatroon
22 maart 2024
Show all

Ons verhaal

Hoeve Equum Mundi is ontstaan uit de visie die gegroeid is bij mij, van jongs af aan. Ik reed al paard van toen ik 7 jaar was. Toen ik 13 jaar werd, kreeg in mijn eerste paard, Nirvana. Nirvana was een paard die op een heel hoog niveau dressuur had gelopen, dus naast het feit dat ze een uitstekende leermeester was, was ze ook een uniek karakter die me tot op de dag van vandaag gevormd heeft, wie ik ben. Wij waren letterlijk elkaars beste vrienden. Je zal lezen dat zij de grondlegger was van heel het verhaal en dat zij nog steeds verder leeft in mijn visie en beeld op de paardensector.

Na de aankoop van Nirvana, werd al snel duidelijk dat ze enkele oude blessures had van voor ze bij ons kwam. Tijdens de intensieve behandeling en revalidatie werd ik meer en meer geïnteresseerd op het genees en revalidatie proces. Gaande weg na enkele ongelukkige tegenvallers en revalidaties werd ze volledig genezen verklaard en konden we aan een gezonde opbouw beginnen. Jarenlang mocht ik naast haar prachtige karakter en ijzersterke band die we hadden genieten van haar kennis in combinatie met een goede leermeester die me bijstond om de ‘kneepjes van het vak’ te leren.

Nirvana was een paard uit de duizend, ik zal haar altijd dankbaar blijven voor alle prachtige momenten die we beleefden. Zelfs voor de perioden waarin we veel moesten revalideren.. want door deze processen door te maken, groei je nog meer naar elkaar toe.

Door alles wat ik leerde, de passie en interesse kreeg ik meer en meer het gevoel dat ik samen met Nirvana een verhaal wou vertellen.. mensen wou helpen, ondersteunen en informeren en op deze manier ook paarden wou helpen. Want dat was en is het doel.. ‘een mentaal en fysiek, gelukkig en gezond paard op een natuurlijke wijze’.

Jammer genoeg is Nirvana in januari 2017 overleden. Nirvana is ingeslapen terwijl ze neerlag met haar hoofd op mijn schoot. Een zo pijnlijk, maar wel zo dankbaar moment dat ik tot de laatste seconde die ze meemaakte bij haar kon zijn en ze niet alleen was.

Ondanks mijn intens verdriet, wist ik wel dat ze in mijn hart en visie altijd zo blijven verder leven. Zo ben ik me blijven informeren, bijleren en is mijn visie verder blijven groeien.

Ook door alle ervaringen met ( ons ) andere paarden werd meer en meer duidelijk dat ik meer wou met mijn visie en beeld op de paardensector.

‘Een mentaal en fysiek, gelukkig en gezond paard op natuurlijke wijze’ is ons motto. Om dit te verkrijgen moet je met heel veel rekening houden. Huisvesting, training, voedingspatroon, algemene omgang,… door al deze facetten zo goed mogelijk te benaderen creëer je al veel positiviteit op alle vlakken.

Daar is Equum Mundi ontstaan. Om ons motto om te zetten in werkelijkheid voor zoveel andere paarden. Daarom verdelen we producten waar we achter staan en zoeken we steeds samenwerkingen die dezelfde visie als ons hebben. Daarnaast bieden we ook lessen aan en delen we onze passie met iedereen die hiervoor open staat.

Bedankt om deze post te lezen, nu heb je een beetje een beeld over hoe alles bij ons ontstaan is.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hey hey! Sorry dat we je even komen storen. We willen je juist even informeren dat Alle bestellingen van Equifyt & Agrobs die geplaatst worden tussen 29/07 en 13/08 door een verlofperiode bij de fabrikant pas kunnen geleverd worden ten vroegste op 16/08. Alle bestellingen die ten laatste zondag 28/07 binnenkomen, worden wel nog verwerkt en zullen dezelfde week nog worden geleverd. Mochten er vragen zijn, laat ze gerust weten! Alvast bedankt voor het begrip